Un espai d'articulació de la cultura cooperativa

Durant l’última dècada vivim a Barcelona, i a la resta de Catalunya, un nou cicle de naixement i creixement de projectes cooperatius.

Els projectes de l’àmbit cultural s’han incorporat a les dinàmiques i propostes de l’economia social i solidària, mostrant un ventall plural i divers d’expressions i matisos, oferint una resposta alternativa al model de capitalisme urbà, construït al voltant de principis mercantils i segregadors.

El desenvolupament de projectes culturals en el sí de l’economia social i solidària, són fonamentals per a recuperar no de forma discursiva, sino des de les metodologies organitzatives, de producció i reproducció, dues màximes bàsiques: la cultura com a dret en totes les seves esferes: accés, participació i contribució i la cultura com un espai imprescindible per dotar-nos d’un corpus de valors, horitzons i lluites compartides.

En aquest marc de creixement i reconeixement mutu, un seguit de cooperatives i projectes de la cultura transformadora de la ciutat, ens trobem amb la vocació de compartir diagnosis, detectar fortaleses i mancances comunes, cooperar per cercar solucions que reverteixin en el bé col·lectiu i teixir un subjecte construït a partir de moltes veus i experiències de la cultura barcelonina.

Formen part d’aquest nou espai obert i en construcció:

La Ciutat Invisible, La Tremenda, Rocaguinarda, Quesoni, Trama, Zumzeig Cine Cooperativa, La Pera, Pol·len Edicions, Quepo.