LLIBRERIES DE PROXIMITAT VS CAPITALISME DE PLATAFORMA: estratègies i reptes

Els darrers anys, arreu del territori, han tancat diverses llibreries. El cert, però, és que també n’han obert de noves i moltes d’elles han triat la fórmula cooperativa o de proximitat. 

Paral·lelament, l’aparició d’Amazon i el seu aparador de llibres internacional i àgil, però basat en la precarietat d’un model en què les recomanacions personals i especialitzades són substituïdes per algoritmes comercials, ha provocat un gir en la relació entre algunes persones lectores i els llibres, com també l’acceleració dels serveis de novetats setmanals que cada vegada més copen grans grups editorials. 

El món del llibre, doncs, no escapa de la lògica mercantilitzadora i impersonal imperant.

El paper de les llibreries en el context del capitalisme digital

Dimecres 1 d’Abril 2020, 19h

Per reflexionar-hi i per poder debatre sobre el paper de les llibreries i les estratègies, dificultats o reptes que encaren en aquest context, parlarem en un debat obert amb diversos agents* que participen d’aquest ecosistema.

*Pendent de confirmació

 

A La Farinera del Clot

Gran Via de les Corts Catalanes, 837

Organitza:

LA CIUTAT INVISIBLE

Som una cooperativa de treball autogestionària que té l’objectiu de crear i difondre continguts crítics que impulsin processos de transformació política i social. Ho fem a través de tres àrees de treball: suport cooperatiu, recerca i investigació social i la llibreria i botiga de roba, especialitzada en teoria crítica, estudis urbans, memòria obrera i estudis de gènere.

www

Amb el suport de

Mitjans col·laboradors