CINECOOPERATIVISME

DESEMBRE 2020 / Zumzeig Cinecooperativa

Nous models de gestió i programació cultural a les sales de cinema

Cada vegada més cinemes, independentment de la seva forma jurídica, entenen la participació activa de la comunitat com un model necessari que trenca amb una llarga tradició d’unidireccionalitat en el consum de la cultura cinematogràfica. Acostumen a ser entitats, a més, conscients del seu paper com a procuradores de totes aquelles obres que són normalment invisibles, o de difícil accés, per la seva comunitat, alhora que esdevenen sovint, per a aquesta, un agent de dinamització i diversificació cultural.

De manera paradigmàtica i per tant causal, en la seva posada en pràctica de la seva praxis, moltes d’aquestes entitats escullen integrar de manera conscient valors i estructures pròpies de l’Economia Social i Solidària, generant així consciència i empoderament en les seves bases socials. Algunes fins i tot integren aquestes bases en la seva estructura i òrgans de decisió, donant lloc a relacions on s’esvaeix la línea de separació entre entitat i usuàries.

Cultura, oci i comunitat queden així interrelacionades, en uns espais que esdevenen seus socials on l’acte de veure una determinada pel·lícula és només una de les moltes maneres que ofereixen per relacionar-se amb l’espai i les persones que l’integren, ja siguin usuàries habituals, casuals o treballadores de l’entitat.

 

10 i 11 de desembre de 2020

Per una banda, es vol crear un espai d’anàlisi, interrelació i generació d’idees i propostes de futur en torn a la praxi cooperativista dintre de l’exhibició audiovisual.

Per l’altra, que aquest espai serveixi a la comunitat no només per conèixer millor aquestes altes formes d’organitzar l’activitat cultural cinematogràfica, sinó també per conèixer la seva història, referents i perspectives de futur.

 

Coòpolis i La Deskomunal

Organitza:

ZUMZEIG CINEMACOOP

Zumzeig Cinecooperativa és el primer cinema cooperatiu de Catalunya. Una aposta cultural compromesa i activista, sense ànim de lucre, amb una programació multidisciplinar en versió original que comparteix protagonisme amb altres activitats culturals. Un espai per a pensar i compartir.

 

www

Amb el suport de

Mitjans col·laboradors