ECO-BOOKLAB 2020: L'impacte ambiental del llibre en paper i digital

24 de novembre al Casal de Barri Pou de la Figuera // Pol·len Edicions

Els hàbits de lectura o la generació de coneixement, per una banda, o el funcionament de la cadena de valor del llibre amb tots els seus actors són àmbits que tenen molt a veure amb el medi ambient, però sovint no es fa aquesta connexió.

L’economia social i solidària ens permet endinsar-nos en aquest eix de sostenibilitat ambiental. Cada cop són més les persones vinculades al món del llibre que exigeixen treballar amb criteris de respecte al medi ambient. Això és possible? Què suposa llegir en paper? Quin impacte té la lectura digital?

Ecobooklab 2020: L’impacte ambiental del llibre en paper i digital.

24 de novembre de 2020.

d’11h a 14.30h

En format virtual

En aquesta jornada-taller repensarem la lectura i els llibres en clau ecològica. Que suposa llegir en paper? Quin impacte té la lectura digital?

Durant la jornada relfexionarem de manera teorica i pràctica sobre l’mpacte ambiental de les diverses formes de lectura actual, en concret desmuntarem un e-reader  per descubrir els seus components i el impacte que aquests generen.

  • 11h Cap on va l’ecoedició? a càrrec de Pol·len Edicions sccl:
    publicacions amb criteris de respecte al medi ambient, i els avenços en la recerca en els impactes ambientals de la impressió digital i dels impactes de la digitalització de llibres.
  • 12h- 12.30h L’impacte del 5G i el món digital, a càrrec de Justin Delepine, de la revista edició francesa Alternatives économiques 
  • 12.30h- 14.30h El taller: desmuntarem un e-reader per descobrir els seus components i el impacte que aquests generen. A càrrec de Marta Escamilla, centre tecnològic Leitat.

 

Cal inscripció prèvia a: info@pol-len.cat

Casal de Barri Pou de la Figuera

C/ Sant Pere més Baix, 70 (Casal)

Organitza:

POL·LEN EDICIONS

Pol·len edicions és una editorial “independent, cooperativa i jove”, especialitzades en l’ecoedició de llibres de pensament crític. Amb els seus llibres, volen “contribuir a la pol·linització social, és a dir, a la difusió d’idees crítiques, a la generació de debat i a l’extensió del coneixement”. Publiquen sobretot assaig i narrativa i tenim diverses col·leccions sobre ciències socials crítiques, escrites des dels feminismes, l’anticapitalisme o l’ecologisme.

 

www

Amb el suport de

Mitjans col·laboradors