Bit Lab Cultural SCCL

BitLab és una cooperativa de l’àmbit de la cultura, l’educació i la transformació social composada per professionals amb més de 15 anys d’experiència provinents del món de les audiovisuals, del cinema i la música.
BitLab dissenyem i impulsem projectes i processos de caràcter artístic, cultural i social amb participació comunitària, com és el cas de les iniciatives Mapa Sonor, ATMUS (Atles Musical), Arxius Oberts, EinESS, PlataformESS, MusicAula, o Escola de Rock.
BitLab col·laborem amb Institut de Cultura de Barcelona (ICUB, Aj. BCN), amb la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació d’Educació de BCN i per Foment de Ciutat (Aj.BCN), així com per una vintena de centres educatius de primària i secundària.

La Cooperativa BitLab també treballa amb equipaments culturals de proximitat desenvolupant processos col·lectius, com és el cas dels projectes comunitaris dins del programa BiblioLabs de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. A banda, ha col·laborat amb la Regidoria de Participació de l’Ajuntament de Barcelona a la plataforma Decidim.Barcelona.

Pràctica cooperativa

Escola de Rock és un projecte pedagògic interdisciplinari que va néixer a l’any 2011 i des de la seva posada en marxa es caracteritza per programar breus audicions musicals interactives dins de l’aula. Hem col·laborat en dos projectes de cooperació internacional, col·laborat amb 20 centres educatius i amb 3 centres penitenciaris fent creació musical i enfortiment comunitari.
A través de l’arribada del grup de música a l’Escola es proposen activitats i projectes interdisciplinaris per a treballar transversalment les competències clau i el currículum pedagògic de l’alumnat.

El projecte a nivell pedagògic parteix de tres premisses a nivell metodològic:
Aprenentatge Autèntic (Artistes Reals)
el Aprenentatge per Projectes.
el Disseny Participatiu i Innovació Dirigida per la comunitat.
En primer lloc, a través d’Escola de Rock es parteix d’un context educatiu basat en experiències reals dins de l’aula. En segon lloc, donada la ideosincracia del format de les sessions d’Escola de Rock, defensem que treballant per projectes i de manera col·laborativa es possibilita un entorn pedagògic òptim per a poder assolir fàcilment els objectius del projecte. En tercer lloc, el disseny de les dinàmiques, activitats i projectes en el marc d’Escola de Rock ha d’estar dirigit i co-dissenyat pels propis usuaris; i ha d’estar adaptat a les necessitats del centre escolar des d’un punt de vista inclusiu, plural i divers, tant des de l’òptica de l’alumnat, com la del professorat que intervé de manera activa a les sessions.

Finalment BitLab és entitat membre de la XES (Xarxa d’Economia Solidària) de Catalunya, i de la XES de Sant Andreu i participa a la coordinadora de la Comissió d’Activitats Culturals de la FESC (Fira d’Economia Solidària de Catalunya).

Dades

Adreça: C. Parellada 4, Local 1

Correu: info@bitlab.cat

Telèfon: 685405593

Web: www.bitlab.cat

Cooperativa de treball associat, 4 sòcies-treballadores, 6 col·laboradores

Any de fundació: 2019