Clack Audiovisual

Clack Audiovisual, SCCL és una cooperativa de treball associat sense afany de lucre sorgida de Clack Produccions Culturals; entitat sense afany de lucre constituïda el 2001 a Mataró, amb la finalitat de canalitzar les inquietuds d’un grup de joves del Maresme en l’àmbit de les arts visuals, l’audiovisual, el periodisme i les noves tecnologies. La seva prioritat és la producció de llargmetratges documentals per a cinema i televisió en el camp de les ciències socials.

En els últims anys, Clack ha produït documentals de temàtica històrica i de recuperació de la memòria com “Protestants, la història silenciada” (2021), “L’última cinta des de Bòsnia” (La Xarxa, TVE i TV3, 2020, Premi Millor documental nacional a DocsValència), “Josep Palau i Fabre. Retrat Cubista” (33, 2018); “Peiró42” (2017, estrena en format teatral a Mataró i Barcelona) o “Bon Cop de Falç” (TV3, 2014, en coproducció amb TV3 i La Xarxa de Comunicació Local).

Així mateix, ha produït altres continguts de caràcter documental com “Les Resilients” (Premi Talent Jove al Festival InÈdit, TV3 i Betevé; 2019-2020), “Polifonia Basca” (TV3, Euskal Telebista i Señal Colombia; 2016-2017); “Desmuntant Laietana” (30 minuts de TV3, 2015); “Cap a la Meta” (Canal 33, 2015, en coproducció amb TV3 i Dominio Digital d’Equador) o “Cançons a la vora del pop” (Canal 33 i Comunicàlia, 2010).

Clack també treballa en el desenvolupament de produccions culturals com el festival d’estiu Nosaltres de Mataró, la gestió cultural del bar del Cafè Nou o la producció per altres mitjans de comunicació, particularment per l’edició digital d’El Periódico de Catalunya, on s’ocupa de la producció dels continguts de deu edicions locals que té en funcionament el diari. Està especialitzada en producció audiovisual per festivals, cicles, museus o institucions culturals.

Pràctica cooperativa

Clack vol incidir en el seu context més pròxim i esdevenir un actor de l’ecosistema de la cultura i la comunicació crítica al Maresme i a Catalunya. Forma part del grup rector de Coop Maresme, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme i sòcia de la Unió de Cooperadors de Mataró. Així mateix és membre de ProDocs, l’associació de productores catalanes de documental. Membre impulsor del col·lectiu CulturaCoop des del 2021. Al cap, sempre el lema “la unió fa la força”.

3Dades

Adreça: Muralla de la Presó, 9 (local) 08302 Mataró (Barcelona)

Correu: info@clack.cat

Telèfon: 654325087

Web: http://www.clack.cat

Cooperativa de treball associat, 4 sòcies-treballadores, 16 col·laboradores

Any de fundació: 2016