LA INEXPLICABLE (2017)

Llibreria

La inexplicable és una llibreria literària de proximitat que neix el novembre del 2017 al barri de Sants de Barcelona. El centre de la seva activitat és la lectura i la literatura. Al seu voltant, a més de la venda de llibres, organitzen activitats, cursos, tallers, grups de lectura, recitals poètics, contacontes, presentacions… La inexplicable vol ser una llibreria de referència al barri, oferint activitats literàries i llibres diferents, tant en el seu valor físic com en contingut.

Creuen en el poder dels llibres per obrir la ment de les persones, ampliar horitzons i qüestionar idees preconcebudes. A través dels llibres es fomenta la capacitat crítica de les persones, el seu judici propi i la independència de pensament. Això contribueix a fer petits o grans canvis al seu entorn que transformen de mica en mica la nostra societat.

Pràctica cooperativa destacada

 

Són una llibreria de barri que treballa en xarxa amb entitats i organitzacions. Oberta a tota la ciutat, però especialment enfocada a les necessitats i aportacions del veïnat de Sants.

Formen part d’Impuls cooperatiu de Sants, l’aposta jurídica i estratègica de la xarxa d’economia social i solidària de Sants, espai de trobada on hi participen de forma regular socis i sòcies de cooperatives de treball i iniciatives de l’economia social i comunitària del barri de Sants. Col·laboren estretament amb La Ciutat Invisible, l’altra llibreria del barri, la Biblioteca Vapor Vell, la Lleialtat Santsenca, així com amb diferents col·lectius i entitats de Sants.

Com a cooperativa, La inexplicable comparteix els valors cooperatius revisats el 1995 per l’Aliança Cooperativa Internacional: autoajuda, responsabilitat, democràcia, igualtat, equitat, solidaritat, honestedat, transparència, responsabilitat i vocació social. També s’adhereixen als principis cooperatius: adhesió voluntària i oberta; gestió democràtica; participació econòmica; autonomia i independència; educació, formació i informació; cooperació entre cooperatives i interès per la comunitat.

Dades

 

Adreça: Carrer Galileu, 78. 08028 – Sants. Barcelona

Correu electrònic: hola@lainexplicable.cat

Telèfon: 931 378 112

Web: https://lainexplicable.cat/

Cooperativa de treball, 2 sòcies de treball

Any de constitució: 2017