Llibreria Sendak

La LLIBRERIA SENDAK, inaugurada al desembre de 2017, és una llibreria cooperativa especialitzada en literatura infantil i juvenil ubicada al barri d’en Camp d’en Grassot i Gràcia Nova de Barcelona. La cooperativa està formada per dos socis treballadors: Aitor Martos i Núria Càrcamo.

Després de més de dos anys al barri, la llibreria ha esdevingut un comerç de proximitat plenament integrat en el seu entorn i un punt de trobada d’infants, joves i les seves famílies amb els llibres i la literatura.

L’objectiu principal de la llibreria és posar en valor els llibres com a objecte cultural i artístic, i la lectura com a font de diversió, plaer i coneixement a través de la recomanació, la mediació cultural i una proposta d’activitats atractiva, variada i per a tots els públics.

Els nostres valors són:
-L’infant com a centre de l’experiència lectora.
-La qualitat literària i estètica de les obres que formen el fons de la llibreria.
-L’alt nivell de prescripció i recomanació de llibres.
-El llibreter/a com a mediador/a cultural que orienta i acompanya al lector/a i a les seves famílies.
-El comerç de proximitat i la cooperació amb altres professionals i agents del seu entorn (centres educatius, biblioteques, centres cívics, entitats…).
-El cooperativisme i la defensa de l’economia social i solidària. La

LLIBRERIA SENDAK és membre de CooPoblet, Xarxa d’Economia Social i Solidària del barri de la Sagrada Família.

 

Pràctica cooperativa

Pel que fa a les accions de promoció del llibre i la lectura, l’any 2019 vam realitzar més de 30 activitats en col·laboració amb editorials editorials (contacontes, tallers, trobades amb autors, presentacions de llibres, xerrades per a pares, mares, docents i professionals de la LIJ…).

També vam posar en marxa diferents clubs i tallers de lectura de caràcter mensual adreçats a infants de diferents edats que actualment tenen continuació. Destaquem especialment el club de narrativa per a nens i nenes d’entre 9 i 11 anys conduït per la bibliotecària Marta Martí, i el taller de lectura d’àlbum il·lustrat per a nens i nenes d’entre 6 i 8 anys conduït per la mediadora cultural Anna Juan Cantavella.

Per altra banda, hem participaten dues ocasions a la Setmana de l’Àlbum Il·lustrat, iniciativa impulsada per l’associació ¡Àlbum!, i hem impulsat, juntament amb la llibreria La Caníbal, dues edicions de La Panxa del Bou. Festa dels contes populars, tradicionals i no tant, d’aquí i d’allà (jornada festiva celebrada a les instal·lacions del Centre Cívic La Sedeta i a la plaça adjacent). El programa d’actes de la 2ª edició incloïa contacontes, espectacles per a tots els públics, tallers familiars, activitats a l’aire lliure, com ara una instal·lació artística participativa i un photocall, vermut popular, etc. També es van celebrar dues activitats prèvies adreçades al públic adult que van tenir lloc a la Llibreria Sendak i a la Llibreria La Caníbal (una taula rodona sobre oralitat i àlbum il·lustrat i un taller d’il·lustració des de la perspectiva de gènere). Més informació: http://www.llibreriasendak.cat/la-panxa-del-bou/

Com a llibreria també hem participat en fires sectorials, com ara Món Llibre, el festival literari per a nenes i nens de la ciutat de Barcelona, i Literal, la fira d’idees i llibres radicals. La llibreria va disposar, en ambdós casos, de caseta o estand propi, amb espai suficient per a l’exposició i venda de la selecció de llibres feta per a cada ocasió.

 

Dades

Adreça: C/Còrsega, 461

Correu: info@llibreriasendak.cat

Telèfon: 938 587 696

Web: http://www.llibreriasendak.cat/

Cooperativa de treball associat, 2 sòcies

Any de fundació: 2017