QUEPO (2007)

A Quepo treballem la comunicació amb la idea de construir i transformar. Ens agrada pensar que la comunicació és la respiració de la societat i, a partir d’aquesta premissa, entenem que la societat només es transforma quan les comunitats s’enforteixen i es relacionen. La comunicació és en si mateixa una eina de mobilització social i generació de canvi. És molt més que una simple eina de difusió i publicitat.

Desenvolupem, per tant, una comunicació transversal, comunitària, estratègica i transformadora.

Transversal, perquè la comunicació es troba en cada detall dels projectes que fem, i perquè la duen a terme totes les persones que en formen part, ja sigui a partir del boca-orella o de les seves reunions, assemblees i missatges.

Comunitària, perquè treballem la comunicació del projecte i la xarxa que l’envolta com un procés que genera cohesió, intercanvis i aprenentatges. D’aquí sorgeixen compromisos que milloren la situació de totes les persones a l’entorn del projecte.

Estratègica, perquè sovint ens enfrontem a qüestions complexes, que necessiten de plans integrals per orientar la nostra tasca cap als objectius que proposem. Cal una estratègia que permeti treballar des dels nostres valors per assolir les fites marcades.

I transformadora, perquè aquest ha de ser un factor més de la nostra intervenció. La comunicació ha d’ajudar a generar canvis, alternatives i nous coneixements; uns elements que considerem fonamentals per a la nostra visió i la concepció del projecte.

Combinem aquest enfoc comunitari amb el treball propi d’una agència de comunicació. Una visió que ens permet tenir cura dels missatges mentre cuidem amb detall els estàndards de qualitat en la producció de continguts, productes i relats. Busquem l’eficàcia en la comunicació per garantir una difusió i visibilitat òptimes de cada projecte.

Pràctica cooperativa

Som activistes de la comunicació. Creem estratègies de transformació. Connectem audiovisual, participació i noves narratives. Des de la creació a la difusió del projecte, treballem en 360º amb un enfocament de sensibilització i emancipació. Entenem la comunicació com una eina d’impacte social, però també com un procés comunitari. Volem desfer-nos de la idea que la comunicació és un simple instrument per vendre, i recuperar el seu sentit col·lectiu com espai per a la comunitat. Formem part, com a organització sense afany de lucre, del teixit de l’economia social i solidària de Barcelona.

Dades

Adreça: Llibertat, 47 baixos

Correu: info@quepo.org

Telèfon: 93 186 75 11

Web: www.quepo.org

Cooperativa de treball, 3 sòcies-treballadores i 7 

Any de constitució: 2016