#SomCulturaCoop

Som els projectes cooperatius de la ciutat que entenem la cultura com a relació social, com a vincle comunitari, forma d’expressió, ofici, passió, crítica. Cultura al servei de les persones que la protagonitzen, de les comunitats i barris que l’acullen, de la ciutat que transformen. Una cultura que transforma les formes de fer.

Som els projectes culturals que produïm dins del model de l’economia social i cooperativa. 

Som els projectes que entenem la cultura organitzativa i econòmica del cooperativisme basada en la propietat col·lectiva dels mitjans de producció, consum i estalvi, la seva gestió democràtica, i una tendència a la socialització dels excedents.

Som les persones que busquem explorar les esquerdes del discurs hegemònic, incidint i arrelant al territori i la ciutat en base a uns valors anticapitalistes, feministes i antifonamentalistes.

Som els col·lectius que lluitem per una cultura de qualitat, basada en la ètica d’una creació, gestió, distribució, i consum responsables a tots els nivells possibles, reforçant l’àmbit de la cultura no comercial. 

Som les cooperatives culturals que volem trencar l’esquema de l’anomenada “industria cultural” i tot el que representa, i treballem per generar un nou marc que presenti una alternativa a la lògica del publico-privat que avui en dia marca la relació entre l’administració i el teixit cultural, interpel·lant i empenyent a les administracions a implicar-se en aquest canvi de model.

 

Formen part d’aquest nou espai obert i en construcció:

Coop de circ, creaRSA, Cultura21, Drac màgic, Espai Crisi, fem Procomuns, L’Afluent, La Capell, La Carbonera, La Ciutat Invisible, La Dekomunal, La Impossible, La Inexplicable, La Pera, La Raposa, La Selva, La Tremenda, La Tribu, L’Apòstrof, Llibreria Sendak, Nou Rals, NUS cooperativa, Pati Blau Llibres, Pebre Negre, Pol·len Edicions, Quepo, Quesoni, Rocaguinarda, Synusia, Trama, ZumZeig