Som CulturaCoop

Som els projectes cooperatius de la ciutat que entenem la cultura com a relació social, com a vincle comunitari, forma d’expressió, ofici, passió, crítica. Cultura al servei de les persones que la protagonitzen, de les comunitats i barris que l’acullen, de la ciutat que transformen. Una cultura que transforma les formes de fer.

Som els projectes culturals que produïm dins del model de l’economia social i cooperativa. 

Som els projectes que entenem la cultura organitzativa i econòmica del cooperativisme basada en la propietat col·lectiva dels mitjans de producció, consum i estalvi, la seva gestió democràtica, i una tendència a la socialització dels excedents.

Som les persones que busquem explorar les esquerdes del discurs hegemònic, incidint i arrelant al territori i la ciutat en base a uns valors anticapitalistes, feministes i antifonamentalistes.

Som els col·lectius que lluitem per una cultura de qualitat, basada en la ètica d’una creació, gestió, distribució, i consum responsables a tots els nivells possibles, reforçant l’àmbit de la cultura no comercial. 

Som les cooperatives culturals que volem trencar l’esquema de l’anomenada “industria cultural” i tot el que representa, i treballem per generar un nou marc que presenti una alternativa a la lògica del publico-privat que avui en dia marca la relació entre l’administració i el teixit cultural, interpel·lant i empenyent a les administracions a implicar-se en aquest canvi de model.